Мадона „благослови” Папа Франсиск

12345

Кралицата на попа Мадона, която има богат опит в пререканията с Ватикана, даде „благословията си“ на папа Франциск по време на първото му посещение в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

На концерта си на 24 септември във Филаделфия, където през уикенда папата ще направи последната спирка от своята обиколка, 57-годишната изпълнителка посвети част от шоуто си на главата на Римокатолическата църква.

„Правилата са за заблудените. Ето защо харесвам новия папа. Той изглежда широко скроен човек“, е заявила Мадона.

Това е само един от многото коментари за папа Франциск на концерта на певицата, включващ доста религиозни образи – изпълнителки в одежди на монахини и танци на пилони-кръстове.

„Папата ме преследва“, е споделила още Мадона, отбелязвайки, че наскоро е пяла в Ню Йорк, където папа Франциск ще пребивава до събота сутринта.

„Тъй като следващата му спирка е във Филаделфия, искам да му посветя тази песен“, е допълнила Кралицата на попа, преди да изпълни прочувствена версия на „La Vie en Rose“.

Мадона, отгледана като римокатоличка в Мичиган, има дълга история на конфликти с Ватикана. Видеото й към песента „Like A Prayer“ от 1989 година съдържа кадри, които разгневиха религиозните лидери.

Година по късно турнето й „Blond Ambition“ включваше симулация на мастурбация, с което певицата отново възмути Ватикана.

По време на турнето си „Confession“ през 2006 година. Мадона организира фалшиво разпъване на кръст само на няколко километра от седалището на главата на Римокатолическата църква, припомня агенцията.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top