Мазилка от опасна сграда удари бебе в количка

Бебе на възраст между 8 месеца и годинка бе ударено от парче мазилка, което е паднало от стара сграда на ъгъла на улиците „Бетховен“ и „Опълченска“ в Пловдив днес по обяд. Инцидентът е станал около 10.40 ч., уточниха за DCNEWS от пресцентъра на полицията в Пловдив. По това време майката е преминавала по тротоара край сградата.

Докато бутала количката с момиценцето си, 15-сантиметрово парче мазилка се отцепва и пада върху количката. „Щастлива случайност е, че сенникът е бил спуснат и е поел част от удара“, разказа пред репортер на сайта и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който веднага отишъл на мястото на инцидента.

По думите му детето било уплашено, още по-притеснена била майката. Момиченцето било ударено по главичката и едната ръка.

Майката е подала сигнал в полицията, откъдето посетили мястото на инцидента и изпратили жената на преглед при лекар. В зависимост от резултата от прегледа, ще стане ясно как ще процедират по-нататък, обясниха от полицейския пресцентър.

Кметът на „Централен“ веднага се свързал със собствениците на сградата –  от Спортен клуб Тракиец, които притежават и конната база в с. Житница. На място са пристигнали представители и администрацията в районното кметство вече е обработила документите им за „тротоарно право“, за да може сградата, заедно с тротоара, да бъдат отцепени с метална ограда.

Собствениците ще предприемат и мерки за обезопасяването на опасната постройка, която трябвало да бъде ремонтирана още миналата година. Тъй като тя е паметник на културата обаче, проектът за реконструкция бил изпратен в НИНКН, откъдето забавили отговора си. Предстои да бъде издадено разрешително за строеж от общината, посочи Георги Стаменов.

Кметът на „Централен“ беше категоричен, че всичко, което трябва да се изпълни по закон, ще бъде сторено, за да бъде обезопасена сградата.

Подобни статии

Top