Майката на бика, убил матадора, ще бъде умъртвена

Тази събота, в испанския град Теруел, матадорът Виктор Баррио бе убит от бик по време на корида. Погребението на 29-годишния Виктор бе вчера, а хората, събрали се за церемонията, изпратиха ковчега с тялото с викове „Тореро! Тореро!“. Баррио загина, след като лекарите безуспешно се опитваха да го спасят от пробожданията на бика.

Новината за смъртта на тореадора, за първи път от 30 г. насам, се разпространи из цяла Испания. Крал Фелипе VI изрази съболезнованията си на семейството на убития.

Хаштагът #SalvemosALorenza бележи кампанията за спасяване на Лоренца – майката на бика, за която бе разпространена новина, че ще бъде умъртвена, за да бъде пресечена кръвната линия на убиеца. Според обичаите в Испания, майките на биковете, убили бикоборец, са умъртвявани незабавно. Групата в защита на правата на животните Pacma настоява тази практика да спре:

Ние отхвърляме традициите, основани на насилие, мъст и кръв. Майката на Лоренцо, бикът, когото наричат убиец, е изпратена в кланница, за да бъде прекъснат родът.

Предният инцидент с фатален изход бе през 1985, при който загина 21-годишният матадор Жозе Куберо.

Източник: novini.london

Подобни статии

Top