Майката на Оги Лудия: Все едно, че днес погребват сина ми

Огнян Харизанов е бил застрелян по време на вечеря с приятели, пред очите на жената, с която живеел и сътрапезниците си. 10-годишният му син и 20-годишната му дъщеря видели баща си облян в кръв и безпомощен на земята пред вилата им в Родопите, над хижа „Чернатица“. Това разказа в съдебната зала жената, с която Огнян, известен повече като Оги Лудия, живеел на семейни начала повече от 14 години. 41-годишната Юлия Ташева не можеше да сдържи сълзите си при спомена за трагичната нощ.

Заедно с приятели, тя, Огнян и двете му деца – дъщерята Богдана и синът Атанас, отишли на вилата да празнуват. Докато вечеряли, а децата играели в къщата, Огнян тръгнал от барбекюто към масата, но се чул двукратен пукот и той паднал по гръб на земята. В началото Юлия помислила, че се е ударил в масата, но когато стигнала до него видяла кръвта по дрехите му и раната в корема.

Първоначално жената се уплашила да не би 10-годишния й син и приятелчето му да са намерили ловната пушка на баща си, но двете деца мирно си играели във вилата. Когато се върнала, станало ясно, че Оги Лудия бере душа. Въпреки, че извикали Бърза помощ, жената и приятелите му натоварили ранения мъж  на колата и го откарали до Хирургиите. Там Лудия бил вкаран в Шокова зала, но малко по-късно лекарите им казали, че е починал.

Жената разказа, че е нямало как да види кой е стрелял, тъй като гората около къщата била тъмна.

Почти същото обясни пред съда и разстроената дъщеря на Лудия Богдана. Тя разкри, че баща й бил много грижовен, въпреки развода с майка й. „Въпреки това връзката с нас не е спирала. Той ми плащаше издръжка, а също и таксите за обучението ми в частната английска гимназия“, допълни момичето. По думите й всички били в шок в нощта на трагедията. „Беше голям ужас“, разказваше Богдана.

И тя, и Юлия Ташева обясниха, че познават бегло Божидар Атанасов, който идвал в дома на Харизанов, воден от друг негов приятел – Илия Киряков. Около година преди убийството Лудия и Илия се скарали и срещите им секнали.

„Откакто синът ми си отиде, за нас всичко рухна“, разплака се, докато даваше обяснения в съдебната зала днес майката на убития Огнян Харизанов, известен като Оги Лудия. „Той беше много грижовен син. Ако имахме нужда от лекарства или лекари, ни ги носеше и ни водеше доктори. Имам дъщеря в Испания, която си идва веднъж годишно и разчитахме на него“, нареждаше 69-годишната Богдана, цялата облечена в черно.

„За мен времето спря от 17 август 2007-а година. Имам чувството, че в момента е погребението на сина ми. “ С тези думи почернената жена започна разказа си за нощта на убийството. Тя научила за станалото от внука и внучката си, които й се обадили по телефона около 01.00 часа във фаталната нощ. Майката не повярвала, но след това бащата – Атанас, се обадил във Второ РУ и дежурният му казал, че наистина синът им е застрелян. Атанас допълни пред съда, че около 3-4 часа се качил на вилата и там имало много полицаи с кучета.

И двамата обясниха, че не знаели с какво се занимавал синът им. По думите им те не разчитали на пари от него, а само за помощ за лекарства и лечение на болежките им.

По думите на Юлия пък доходите му били от продажби на имоти, коли и комар. „Не бяхме заможни, имахме финансова сигурност, но не разполагахме с пари. Негов приятел пое погребението, а апартаментът, в който живеехме беше ипотекиран“, посочи Ташева.

Делото продължи следобед с разпит на още свидетели и експерти, разпити ще има също във вторник и в сряда.

Припомняме, че в началото на заседанието близките на Харизанов поискаха 1,5 млн.лв. кръвнина от убиеца му – 52-годишния Божидар Атанасов. Повече вижте ТУК!

Ако Атанасов бъде признат за виновен, той може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Килърът е подсъдим и по друго дело за убийство – на митничаря Георги Дребчев, което също продължава в Окръжния съд. Двете убийства бяха разплетени години след извършването им.

 

Подобни статии

Top