Майката, убила двудневното си бебе, застава пред съда - DC news

Майката, убила двудневното си бебе, застава пред съда

Пловдивският окръжен съд ще гледа днес делото срещу майката, убила двудневното си бебе. 30-годишната Светлана Александрова е обвинена в умишленото умъртвяване на новородената си дъщеря на 4 януари, тази година. На последното заседание през октомври, тя се яви без адвокат, тъй като назначения от пловдивската адвокатска колегия служебен защитник Николай Василев бе в отпуск заради участието си в Районната избирателна комисия за Пловдив-град.

Тогава съдията обяви, че има вероятност то да бъде гледано по съкратената процедура. Ако това стане предвиденото в закона наказание ще бъде редуцирано с една трета от постановения размер.

30-годишната Светлана има три деца от различни бащи и миналото лято разбрала, че е бременна с четвърто. На 2 януари родила сама в тоалетната си здраво и износено момиченце. Още преди да пререже пъпната му връв, го намушкала един път с ножицата в шията и още три пъти в гръдния кош. Накрая го удушила.

Случаят беше разкрит след сигнал, че мъжът, с когото Светлана живеела на семейни начала, разнася из Садово покрито с рани бебе.

Подобни статии

Top