Майката, убила детето си с ножица, пак на съд

За пореден път днес ще се гледа делото срещу майката, убила новороденото си бебе с ножица през януари, тази година. От 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотна присъда без право на замяна може да получи 31-годишната Светлана Александрова.

На последното заседание в началото на ноември делото беше отложено за пореден път заради искане за разпит на вещи лица и двама свидетели. Тогава Александрова и служебният й защитник Николай Василев поискаха процесът да се гледа по съкратена процедура, но с разпити на експерти. Така жената загуби право присъдата й да бъде намалена с една трета от реалния размер.

До този момент Светлана не се призна за виновна, а според защитата става въпрос за убийство по непредпазливост.  По делото има назначени три експертизи – съдебно-медицинска, съдебно-психиатрична и дактилоскопична експертиза.

31-годишната Светлана има три деца от различни бащи и миналото лято разбрала, че е бременна с четвърто. На 2 януари родила сама в тоалетната си здраво и износено момиченце. Още преди да пререже пъпната му връв, го намушкала един път с ножицата в шията и още три пъти в гръдния кош. Накрая го удушила.

Случаят беше разкрит след сигнал, че мъжът, с когото Светлана живеела на семейни начала, разнася из Садово покрито с рани бебе.

Подобни статии

Top