Майка от Асеновград: Тротоарът се превърна в паркинг! Не мога да летя! (СНИМКИ)

Майка на две малки деца от Асеновград взриви една от социалните групи във Фейсбук, озаглавена  „За по-добър живот в Асеновград“, с коментара си за редовно паркиращите на тротоара пред супермаркет „БББ“ на ул. „Христо Ботев“ автомобили. Диана Димитрова публикува и снимки, с които илюстрира думите си. С нейно разрешение публикуваме фотосите и думите й без редакция:

Майка съм на 3-годишно дете и бебе на 2 месеца, интересува ме кога общината ще предприеме мерки за паркиралите на тротоара коли и то на главен път? Не мога да летя все още, а за да ги подмина, трябва да вървя с децата по осовата линия. Това е пред супермаркет „БББ“ на улица „Христо Ботев“. Дали въпросният супермаркет заплаща паркинг места на общината, синя зона ли е и ако да, моля да бъде обозначено по някакъв начин или да бъдат взети мерки за освобождаване на тротоара!?!

Тротоарът в района на магазина, който се намира на изхода за Кърджали, е с тотално изпочупени плочки. Пътната отсечка е с оживен автомобилен трафик и е опасно майките с колички да вървят по платното.

След като коментарът на Диана Димитрова бе публикуван в социалната мрежа, той събра над 50 коментара от разгневени асеновградчани. Вижте някои от тях:

Пред БББ на изток е спирка на градския транспорт, така че паркирането е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО. Няма как да е си е платил паркоместа. Взех да го съжалявам на Батинков. Пред магазина на Цар Иван Асен , му люснаха синя зона. Сега благодарение на тази публикация ще забранят да се паркира на тротоара. Отиде му бизнеса на човека, пише Николай Кирков.

„А тези коли сега заради синята зона там ли се изместиха? Това вече е прекалено. А за БББ нямам думи, още като направиха магазина тротоара се разби заради колите и бусовете, които се качват там“, допълва Радка Ванова.

И аз живея в квартала и пред магазин „БББ“ е кошмар, както и надолу по улицата няма как да се движиш по тротоара с количка, освен ако не летиш над него. Движа се в платното за движение на автомобили и ми е почти невъзможно да изляза пеш с двете си деца, тъй като едното е бебе, а другото на 3. Който има деца знае колко внимава едно 3-годишно дете, дори да го хвана за ръка ми е трудно да бутам и количка. В града е кошмар, както и във всеки един град в БЪЛГАРИЯ, никой не зачита правилата и си прави, това което му е угодно, подкрепя майката и Яна Мичева.

Хората са публикували още снимки, показващи как на пешеходната зона на главната улица, също са паркирали коли, а заради тях майки с колички не могат да преминават.

Положението е същото и в кв. „Запад“ от супера до детската градина тротоара – макар, че думата тротоар е силно казана за там, е пълно с коли. Ние също с децата сме принудени да се движим по платното, както и на много места в града …., е написала друга майка.

 

Подобни статии

Top