Майка се оплаква от тормоз в детска градина „Светла“

svetla

Майка на 5-годишно момченце, което посещава пловдивската ЦДГ „Светла“, се оплака от учителка, която оказвала системен тормоз върху детето й. Жената е изпратила писмена жалба до РИО Пловдив и е сезирала за случая директорката на градината Людмила Тошева.

Според жалбата педагожката обиждала детето заради това, че не спи следобед и неколкократно го удряла.

Жалбата в просветния инспекторат е подадена миналата седмица. По нея вече тече проверка, съобщи за DCNEWS началникът Иванка Киркова.

В писмото си майката на 5-годишното момченце разказва, че от известно време синът й има стомашни болки. Оказало се, че има гастрит. В края на януари малчуганът се върнал от няколкоседмично отсъствие заради заболяването.

Още в първите дни, след като започнал да спи в градината, майката забелязала, че детето гризе ноктите си до кръв и болките в стомаха отново са се появили. Когато го попитала, малкият казал, че му е притеснено и че учителката го удря по ръцете и главата.

Казвала му също, че е отвратителен. Затова жената започнала да взема детето по обяд и подала жалба. Според нея, детето е било прегледано от психолог, който е потвърдил, че върху него е оказван тормоз.

Днес за втори път по случая заседава етичната комисия на целодневното детско заведение, съобщи директорката на ЦДГ „Светла“ Людмила Тошева .

За инцидента е уведомена директорката на общинското „Образование“ Донка Щилиянова. По думите й след приключване на проверката в детското заведение, резултатите ще бъдат докладвани и в дирекцията.

Според директорката учителката, срещу която е сигналът, е 50-годишен педагог с дългогодишен стаж и опит. Експерти коментираха, че в подобни случаи обвиненията в тормоз рядко могат да бъдат доказани.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top