Майки сами почистват детска площадка в „Смирненски“ (СНИМКИ)

Майки от пловдивския квартал „Христо Смирненски“ се оплакаха от опасна детска площадка на ул. „Петър Ченков“. Младите жени са възмутени от състоянието на люлките и пързалките, както и от тревните площи наоколо. Те настояват площадката да бъде ремонтирана, но тъй като не вярват в това, възнамеряват сами да запретнат ръкави и да я почистят.

Детската площадка на улица „Петър Генчев“ изглежда като след бомбардировка – счупени люлки и пързалка и мръсен пясъчник. Наоколо всичко е обрасло с високи треви.

Елица Василева живее на намиращата се в съседство ул. „Силистра“ и идва всеки ден тук с 2-годишната си дъщеричка Виктория.

Ето в какво състояние е пързалката, малката не може да се качи без наша помощ, а и с наша помощ пак е опасно. Треволяците изобщо да не ги коментираме. Отгоре на всичко едната люлка също е счупена, недоволна е Елица.

Тя разказа, че наблизо има още три детски площадки, но те били в същото състояние. Така най-близките места за игра на децата се оказват на повече от половин километър разстояние.

Майките вече са се обръщали към районното кметство и смятат да го направят пак.  Магдалена Вакарелска ходила при кмета на района Димитър Колев и той й обещал че ще включи площадката в европейски проект. Но и досега нищо не е направено. Затова тя и другите майки решили да се справят сами.

Поне ще изчистим, ще боядисаме, ще сложим летвички да заковем на пързалката, обясни Магдалена.

До две седмици младите жени ще започнат с почистването на терена. След това ще се опитат да оправят и пейките на площадката.

Пред DCNEWS  районният кмет Димитър Колев призна, че майките са ходили при него миналата година и поясни, че на 9 юни ще изреже трите опасни площадки в района, тъй като не отговарят на европейските изисквания. Задвижена е процедура да бъде изградена нова, модерна площадка на улица „Ген. Колев“ №12, която да обслужва този квартал, допълни той.

Подобни статии

Top