Майнц 05 не пуска Тодор Неделев в Ботев, взима го Илия Груев

Българският национал Тодор Неделев със сигурност няма да играе за Майнц 05 през пролетта на този сезон. Това разкри главният мениджър на клуба Кристиан Хайдел, но не обяви къде ще пусне бившия футболист на Ботев (Пловдив).

Въпреки че „канарчетата“ открито заявиха интерес към него, вероятността той да се завърне под наем в „Коматево“ е никаква. От Майнц 05 обявиха, че по-вероятно е да го дадат на отбор от Втора бундеслига, като най-близо до подписа му е Дуисбург, на който начело е българинът Илия Груев.

„Тодор има силни качества, но ще му се наложи да смени атмосферата. През лятото се убедихме, че има защо да го задържим, но сега трябва да играе другаде. Вероятно ще го дадем под наем, но се чудим дали да е само до лятото, или за година и половина“, сподели Хайдел пред „Кикер“.

Другите отбори, които се свързваха с трансфер на Тодор Неделев, бяха Адмира Вакер, Санкт Гален и „Щурм“ (Грац). Последният официално обяви, че няма интерес към национала. Преди вчерашната първа тренировка на Щурм генералният мениджър на тима Герхард Голдбрих бе категоричен, че Неделев не е в плановете им.

Откакто дойде в Майнц 05 преди две години, Тодор Неделев почти не се е появявал в игра в Бундеслигата. Той се подвизаваше предимно във втория отбор, а договорът му е до 2018 година и от отбора искат да разчитат на него занапред, затова ще го пуснат в сравнително силен отбор да се обиграва и да развива качествата си.

Снимка:  FSV Mainz 05

Подобни статии

Top