Майнц 05 няма никакво намерение да преотстъпва Неделев - DC news

Майнц 05 няма никакво намерение да преотстъпва Неделев

Елитният немски тим Майнц 05 категорично отхвърли възможността да преотстъпи българина Тодор Неделев по време на зимния трансферен прозорец. Мениджърът Кристиан Хайдел определи евентуално завръщане на футболиста в Ботев (Пловдив), откъдето бе продаден на германците през януари.

“Връщането на Неделев в България или в друг клуб от чужбина не е правилната постъпка. Това би било за него не крачка назад, а шест крачки назад. Аз не се отказвам от момчетата и съм сигурен, че Неделев скоро ще бъде готов за бляскаво бъдеще в Бундеслигата”, казва Хайдел.

Проблемите на Тошко са, че не говори немски, трудно се приспособява към колектива, а треньорите му си служат с преводача на Гугъл, за да си говорят с него. В момента той е командирован в дублиращия отбор до края на годината, а след това бъдещето му ще бъде обсъдено.

Положителното е, че Неделев вече проговаря изречения на немски език, започва да се адаптира и дори да бележи голове за дублиращия тим. Треньорът му там Мартин Шмид има задачата да го научи на перфектен немски език.

 

Подобни статии

Top