Майстор задигна марков алкохол и изчезна

Районна прокуратура-Пловдив изправя пред съда 33-годишният Христо Х., за това, че задигнал марков алкохол и техника на обща стойност 1 720 лева.

Мъжът е обвинен за това, че в периода от 6 до 8 март 2016 г. в Пловдив откраднал седем бутилки марков алкохол, телевизор, видеокамера и касетофон. Алкохолът бил част от колекция, от която Христо Х. задигнал 25-годишно уиски на стойност 489 лева, втора бутилка с уиски на стойност 214 лева, още две – от същия алкохол, за общо 314 лв., бутилка с коняк за 264 лв., ликьор за 36 лв. и шампанско за 81 лв. Общата  стойност на отнетите вещи – алкохол и техника, е 1 720 лева.

През зимата на 2015 г. Христо бил нает да извърши ремонт на баня в апартамент в Пловдив. Собственичката била женена за чужд гражданин и живеела в друг град в България. Христо работел в апартамента само в присъствието на близка на семейството. Той не довършил ремонта и през декември 2015 г. спрял да посещава обекта.

В началото на март 2016 г. било установено, че от апартамента липсват седем бутилки от колекцията с марков алкохол, телевизор, касетофон и други вещи. Собствениците подали сигнал в полицията. Установено е, че Христо Х. отмъкнал вещите, като част от тях оставил при свой познат, а друга скрил в раница между етажите на жилищен блок в Пловдив. Обвиняемият се опитал да продаде алкохола, но не успял. При разследването става ясно, че Христо Х. е влязъл в жилището с подбран или подправен ключ.

Обвиняемият не се е признал за виновен. Той е с взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Христо вече е бил осъждан.

Подобни статии

Top