Майчина целувка спечели 200 лева от фотоконкурс за целувки (СНИМКИ)

kiss (2)

Четири снимки спечелиха първите места във фотоконкурса „Най-сладка целувка“, който се провежда в Пловдив за 11 пъти тази година. Фотографиите са дело на любители и издигат в култ целувката – независимо дали между влюбени, деца, родители и деца и т.н.

132 снимки се надпреварваха тази година за наградния фонд във фотоконкурса. Класираните на първите места фотографи получиха ваучери за уикенди в известни български курорти, 200 лева от известен магазин за бебешки стоки, книги, бутилки вино и сувенири. Най-екстремната награда – полет с балон за двама, отиде пък при най-екстремната снимка – целувка на двойка, която практикува йога.

Фотоси от цялата страна се включиха и тази година в надпреварата, а сред участниците мощно присъствие регистрираха децата от фотоклуба към ОДК – Пловдив. Най-малкият участник е в 4-ти клас, а фотографията, получила ваучера от 200 лева отиде при автор, който е изпратил снимката си минути преди крайния срок. Тя изобразява майка, която целува бебето си, докато го кърми.

„За първи път получаваме снимки две минути преди полунощ в последния ден“, коментира организаторът – Ваня Недева. По думите й конкурсът се е превърнал в един от най-популярните в социалните мрежи.

Експертното жури, начело с мецената Жорж Трак бе много затруднено коя от снимките да избере. В крайна сметка победителите вече са определени, а всички творби ще бъдат подредени в традиционната изложба на открито на Главната в Пловдив в неделя – точно на празника на влюбените – Св. Валентин.

Същата вечер всички участници в конкурса са поканени на традиционното парти, на което ще бъдат наградени победителите в известен пловдивски клуб. Там ще се лее вино – задължително не само за деня на влюбените, но и за почитания от българите на този ден Трифон Зарезан, макар и според  Юлианския календар.

Всички най-добри фотоси, събрани през 11-те години на фотоконкурса ще бъдат показани в изложба в City Center Sofia от март до май, съобщиха още организаторите. През юни те ще гостуват и в Галерия «Пловдив» на Дружество на пловдивските художници.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top