Малката Владислава вече носи бащиното си име

Малката Владислава, която трогна България със съдбата си, вече носи фамилното име на баща си, научи DCNEWS. Доскоро момиченцето носеше името на майка си – Делева, но с решение на Пловдивския районен съд, вече се казва Владислава Станева.

Припомняме, че майката – Лилия Делева, не е била омъжена за таткото на детето при раждането му, тъй като не е била разведена още с предишния си съпруг.

Бащата на детето – Влади Станев, е припознал малката пред съда. Станев, който живее в Житница вече ще има възможност да вижда дъщеря си. Съдът е постановил той да плаща също издръжка за детето, в размер на 80 лева.

Преди няколко дни таткото е посетил дъщеричката си, заедно с бабата Лалка. Тя разказа, че малката е пораснала и била спокойна. Възрастната жена е благодарна на приемното семейство, което отглежда Владислава.

Лалка Станева съобщи още, че до 11 май ще бъде под наблюдение от социалните служби. В момента тече процедура, с която момиченцето да бъде върнато на бащиното му семейство и да бъде осиновено от бабата.

Припомняме, че историята с момиченцето потресе България, след като майката Лилия Делева я изостави самичка във вход на кооперация на бул. „Васил Априлов“ в Пловдив. Родителката оставила детето само на студа и изчезнала. Клиенти на съседното кафене чули сърцераздирателния плач на детето и го прибрали, а после сигнализирали на тел. 112. От полицията издириха и арестуваха майката, която после обясняваше, че не срещала подкрепа от бащата и семейството му.

Оказа се обаче, че младата жена има още двама сина от предишни бракове, които се отглеждат от баба й в с. Долна махала.

 

Подобни статии

Top