Малката Владислава вече носи бащиното си име

bebence-plovdiv

Малката Владислава, която трогна България със съдбата си, вече носи фамилното име на баща си, научи DCNEWS. Доскоро момиченцето носеше името на майка си – Делева, но с решение на Пловдивския районен съд, вече се казва Владислава Станева.

Припомняме, че майката – Лилия Делева, не е била омъжена за таткото на детето при раждането му, тъй като не е била разведена още с предишния си съпруг.

Бащата на детето – Влади Станев, е припознал малката пред съда. Станев, който живее в Житница вече ще има възможност да вижда дъщеря си. Съдът е постановил той да плаща също издръжка за детето, в размер на 80 лева.

Преди няколко дни таткото е посетил дъщеричката си, заедно с бабата Лалка. Тя разказа, че малката е пораснала и била спокойна. Възрастната жена е благодарна на приемното семейство, което отглежда Владислава.

Лалка Станева съобщи още, че до 11 май ще бъде под наблюдение от социалните служби. В момента тече процедура, с която момиченцето да бъде върнато на бащиното му семейство и да бъде осиновено от бабата.

Припомняме, че историята с момиченцето потресе България, след като майката Лилия Делева я изостави самичка във вход на кооперация на бул. „Васил Априлов“ в Пловдив. Родителката оставила детето само на студа и изчезнала. Клиенти на съседното кафене чули сърцераздирателния плач на детето и го прибрали, а после сигнализирали на тел. 112. От полицията издириха и арестуваха майката, която после обясняваше, че не срещала подкрепа от бащата и семейството му.

Оказа се обаче, че младата жена има още двама сина от предишни бракове, които се отглеждат от баба й в с. Долна махала.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top