Малката Владислава – за втори път в приемно семейство (СНИМКИ)

Бабата от бащина страна на изоставеното в кооперация на бул. „Васил Априлов“ 11-месечно момиченце Лалка Станева, която живее в село Житница и гледа другите две деца на 33-годишната Лилия Делева, настоява сама да се грижи за малката. Това съобщи тя пред журналисти днес. Допреди няколко дни родителите на малката Владислава живеели в селото в къщата на Лалка.

Според свекървата младите не се разбирали, а причина за това била снахата. Лилия изоставяла и друг път бебето, тъй като често излизала вечер и се прибирала късно, по нощите. За малката се грижел таткото Владо.

Владислава е родена в края на януари, тази година. Но тъй като майката не била все още разведена с предишния си съпруг, от когото е второто й дете – 10-годишно момченце, бебето носело фамилията на другия й мъж. Владо бил потресен, но се примирил. През март обаче младата жена изчезнала и се наложило бабата да гледа внучето. Но точно на 8 март дошли полицаи и социални работници и взели бебето. Тогава за първи път момиченцето било настанено в приемно семейство, където останало два месеца. После било върнато на майката, която заедно с бащата дошла да живее на квартира в Пловдив.

В града под тепетата семейството се справяло трудно. Затова се върнали в Житница преди месец. Свекървата днес разказваше, че за това време Лилия нито е готвела, нито перяла.

Дни преди да изостави момиченцето, тя отново се карала с мъжа си. След това отишла в Долна махала да види другите си две деца, за които се грижела нейната баба. Но след като възрастната жена разбрала, че внучката й иска да се върне при нея с бебето, се опънала.

Вчера следобед Лили се скарала с по-големия брат на мъжа си. Започнала да му налита и на бой. След това взела детето и заминала с него за Пловдив, а там го изоставила.

На снимките: домът на бабата на Лилия в Долна махала, Лалка Станева в Житница и кооперацията, във входа на която е намерена малката Владислава. 

Подобни статии

Top