Малката Дария била 10 дни на командно дишане в УМБАЛ

umbal

„Потресени сме. Трагедията е голяма и непрежалима. На опелото в църквата се събра цялото село. А детенцето….то беше истинска принцеска – много красиво русокосо ангелче…Жалко и за него, и за семейството му. Всички страдаме много”, изплакаха съседите на почернените родители пред „Агенция Монитор“.

Трагедията за младото семейство започнала на 22 януари. По-рано същия ден майката завела 9-годишното братче на Дария на лекар, защото момченцето щяло да ходи на зелено училище. „Виж и малката, че нещо вдига една такава никаква температура”, се примолила майката на джипито, като обяснила, че температурата на момиченцето не била висока. Лекарката изписала антибиотик, но вечерта състоянието на Дария се влошило.

Около 17.30 часа бащата се обадил пак на джипито и й казал:”Дъщеря ми има много висока температура и направи гърч”. Лекарката го посъветвала веднага да закара Дария до УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Бащата взел детето и по най-бързия начин го откарал в частна клиника под тепетата. Там лекарите констатирали, че момиченцето е обезводнено и го сложили на система, но Дария получила втори гърч.

„Преди системата детето е било адекватно”, разказаха хора от селото. След втория гърч момиченцето било откарано в Университетската болница, където близо 10 дни било на командно дишане, обясниха близки на семейството.

В пловдивската университетска болница момиченцето било лекувано по всички правила, но за съжаление то било закарано при тях от друго здравно заведение в изключително тежко състояние и въпреки усилията на медиците да го спасят, изходът бил фатален. Това е първи смъртен случай на дете в Пловдив тази година от щама „Виктория”.

В РЗИ – Пловдив са получили още една положителна проба за грипен вирус, но от типа H1N1 – така наречения „свински грип”. Тя била изолирана отново при дете на около 2-3 години, което в момента се лекува.

Източник: Агенция Монитор

Вижте още за случая ТУК!

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top