Малки и големи рисуват „Заедно“ под тепетата (СНИМКИ)

В пъстра работилница за изобразително изкуство се превърна днес дворът на Градска художествена галерия в Пловдив. На специално подготвено пано, малчугани и вече пораснали деца, се събраха, за да творят и по този начин да изразят впечатленията си както от видяното в галерията, така и от Пловдив като цяло.

Публичната работилница е част от поредицата събития, които да ознаменуват официалното обявяване на Пловдив за културна столица на Европа през 2019 г. Идеята е малки и големи да се обединят под мотото „ЗАЕДНО“  и да направят красив общ проект.

Първоначалната идея на организаторите е паното, върху което се рисува, да бъде подновявано всеки месец, но още първия ден интересът се оказа толкова голям, че най-вероятно ще се наложи да бъде подменяно всяка седмица.

В края на годината всички пана ще бъдат събрани в обща изложба, а дотогава екипът на галерията приканва както децата, така и възрастните да се включат и да изразят своите емоции и вълнения върху бялото платно. Осигурени са бои, четки и достатъчно пространство за всеки.

Подобни статии

Top