Марадона е голямата атракция на финала за Купа „Дейвис“ (СНИМКИ)

Марин Чилич и Федерико Делбонис откриха финалния сблъсък за Купа „Дейвис” между Хърватия и Аржентина в петъчния следобед.

За голяма част от публиката в „Арена Загреб” обаче голямото събитие не бе на корта, а на трибуните. Става въпрос за футболната легенда на Наполи и Аржентина – Диего Армандо Марадона, съобщава tennis24.bg.

Скандалният футболист от близкото минало е сред зрителите в залата, а веднъж забелязали го, местните медии не спряха да го следят. Интересът към Дон Диего бе толкова голям, че една от хърватските телевизии дори прати видеооператор, който да следи само изявите на аржентинеца.

За журналистите обаче е почти невъзможно да се доберат до футболното величие, тъй като той е стриктно пазен от няколко гарда.

Новината за присъствието на Марадона на финала за Купа „Дейвис” се разчу в Загреб още в четвъртък следобед. За никого не е тайна, че Дон Диего е страстен привърженик на тениса, като преди години редовно бе забелязван на срещи на Давид Налбандян.

Дали присъствието на Марадона в „Арена Загреб” ще донесе късмет на Аржентина и „гаучосите” за първи път в историята си ще вдигнат трофея в Купа „Дейвис”, ще стане ясно в следващите два дни.

Резултатът в момента е равен след победа на Марин Чилич със 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2 над Федерико Делбонис и успех на Хуан Мартин дел Потро със 6:4, 6:7, 6:3, 7:5 над Иво Карлович.

Снимки: daviscup.com

Подобни статии

Top