Маргарита Попова закрива изложбата „Животът на малцинствата в България“

Вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова ще пристигне днес в 13.30 ч. в Пловдив за официалното закриване на фотоизложбата на Огнян Панов „Животът на малцинствата в България“. Попова ще бъде посрещната на площад „Римски стадион“ до Джумая джамия от почетния консул на Израел в Пловдив и председател на Израелско-Българския институт д-р Невен Енчев, директора на фондация „България“ Яков Джераси, представители на различни етноси и общности под тепетата. Очаква се на официалното закриване на изложбата да присъства и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Експозицията на Главната улица в Пловдив беше открита от Ейбрахам Фоксман, национален директор на Лигата срещу поругаването – една от най-влиятелните еврейски организации в света, при визитата му в Пловдив преди месец. Ейбрахам Фоксман пристигна от Ню Йорк, водейки 17 американски бизнесмени, които са и обществени фигури, представлващи Лигата в различни градове на САЩ.

Фотоизложбата „Животът на малцинствата в България“ ще обиколи 14 града в страната през следващата година.

При откриването на изложбата бе подета инициатива за изграждането в Пловдив на единствения по рода си Музей на толерантността. Тази инициатива получи подкрепата на Лигата срещу поругаването и лично на Ейбрахам Фоксман, както и на посолството на Държавата Израел у нас.

 

Подобни статии

Top