Маргарита Попова: С пенсионната реформа не бива да се бърза

Маргарита Попова за пенсионната реформа

С пенсионната реформа не бива да се бърза, а трябва да се търси широко експертно съгласие. Това заяви в Пловдив вицепрезидентът Маргарита Попова. По думите й тази реформа е част от голямата тема за социалната държава, която като понятие е залегнала в Конституцията на България.

Според Попова нормално е, когато става дума за доброто на нацията и ДПС, и ГЕРБ, и другите партии да гласуват заедно и по един и същи начин, защото това е един добър знак. На въпрос ще препоръча ли на президента да наложи вето върху закона за пенсионните фондове, Маргарита Попова отговори:

„За момента няма продукт, върху който да се налага вето. Вие знаете, че когато се гласуват закони между първо и второ четене много често се случват такива промени, дори и по същество, които не би трябвало да се случват, но е факт, че се случват. Не знаем как ще изглежда законодателният продукт накрая, след второто четене. Така че ако сега кажем да наложи или да не наложи вето,това за мен като юрист би било несериозно.Рано е и прибързано. Трябва да се види продукта, за да се осмисли и тогава да се вземе решение . „

Подобни статии

Top