Марица ще знае съперника си в ШЛ тази вечер, жребият е в 21:05

Днес шампионките на България Марица (Пловдив) ще научат своя първи съперник в историческото си участие в Шампионската лига. Жребият ще бъде изтеглен в Рим по време на традиционната ежегодна Европейска волейболна гала на ЦЕВ.

Стана ясно и кои са възможните съперници на пловдивчанки в първия кръг от най-престижната клубна надпревара на континента.  На 18 и 22 октомври Марица ще се изправи срещу един измежду отборите на Дрита (Гниляне, Косово), Кохила (Кохила, Естония) и Лука (Бар, Черна гора).

Общо 30 отбора ще вземат участие в сезон 2016-2017 на женската Шампионска лига по волейбол.  12 от тях са поставени директно в четвъртия кръг (груповата фаза), а останалите 18 ще се борят да попълнят още четири свободни места в групите.

Косово, Естония, Черна гора и България (в този ред) са страните с най-ниски позиции в клубната ранглиста на държавите от ЦЕВ, чиито шампиони са заявили участие в лигата, заради което Дрита, Кохила, Лука и Марица са четирите отбора, които ще започнат участието си още от първия кръг.  За втория кръг ще останат 16 отбора, а за третия – осем.  Четирите победителя в третия кръг ще се класират за груповата фаза.

ЦЕВ не спази намеренията си жребият да не бъде дирижиран и в крайна сметка се оказа, че за втория кръг отборите ще бъдат разделени на две урни от по осем според позициите на страните им във въпросната ранглиста.  При това, по-високо поставените отбори ще имат и домакинското предимство във вторите мачове.

Жребият ще се тегли тази вечер от 21:05 в италианската столица като ВК Марица ще бъде представен от своя мениджър Борис Халачев.

Подобни статии

Top