Марица не бави шуменки – 57 минути стигнаха за 3:0

???????????????????????????????

Марица (Пловдив) спечели категорично първото си домакинство за втория полусезон в Национална волейболна лига Демакс+ за жени.  Шампионките отбелязаха Трифон Зарезан като разгромиха ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) с 3:0 (25:12, 25:14, 25:10)* след само 57 минути игра в зала Пловдивски университет.

Наставникът Иван Петков предпочете да даде почивка на най-опитните си състезателки и даде шанс на по-младите си волейболистки да преодолеят този противник. Надмощието на домакините започна от самото начало на първия гейм, когато сервисите на Мирела Шахпазова бързо пречупиха шуменки.  Те все пак стигнаха до 12 точки до края на частта.  За втория гейм и Силвана Чаушева бе заменена от Симона Николова на поста диагонал.  Марица продължи да доминира, най-вече с резултатността на своите начални удари, като този път Мария Данчева бе тази, която допринесе три аса към крайното 25:14.

Любопитен момент се получи през третия гейм, когато при 10:3 за пловдивчанки, треньорът на ЙЕБ Шумен 05 Емил Трифонов използва и двете си почивки веднага една след друга без подновяване на играта между тях.  И това не спря серията от сервиси на Симона Николова, с която резултатът набъбна на 14:3.  Минути по-късно с успешна блокада на Силвия Андреева бе оформено крайното 25:10 в гейма и 3:0 в мача

Топреализатор на срещата стана Силвия Андреева с 12 точки за победителките.  Вангелия Рачковска добави 10.  Най-резултатни за гостенките бяха Габриела Ангелова и Стела Горанова с по 4 точки.

Така Марица вече има 9 победи, 27 точки и 28:4 гейма от десет изиграни мача.  Пловдивчанки са втори във временното класиране, само с една победа и две точки по-малко от водача Левски (София), но и с една изиграна среща по-малко.  В следващия си мач момичетата на Иван Петков гостуват на Бургас 2007 (Бургас) в зала Младост тази сряда, 3 февруари, от 17:00 б.в. и, ако спечелят трите точки, ще превземат върха а таблицата.

Междувременно стана ясно, че е настъпила официална промяна в залата и началния час на мача Спартак (Варна) – Марица (Пловдив) от тринадесетия кръг в Националната волейболна лига Демакс+ за жени.  Вместо във Варна, Спартак ще посрещне шампионките тази събота, 6 февруари, в Казанлък, при това в необичаен час – 10 сутринта.

Промяната стана със съгласието на пловдивския клуб и одобрението на НВЛ по желание на домакините, които са на тренировъчен лагер в Града на розите.  Макар и ранният час да  малко неудобен за пловдивските фенове на Марица, все пак близостта на Казанлък до Града под тепетата ще позволи на повече от тях да подкрепят момичетата на Иван Петков от трибуните в зала Арсенал.

*Статистика: Владимир Каракашков, volleyballbg.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top