Марица (Пловдив) събра 27 за първа тренировка

„Жълто-сините“ ще се готвят във Войсил, предвидени са 5 контроли, търси се още един съперник

Втородивизионният Марица (Пловдив) стартира подготовка за пролетния дял на първенството. В понеделник в 13:00 часа футболистите на „жълто-сините“ се събраха на клубния стадион, където треньорският щаб имаше разговор с тях. Половин час по-късно състезателите проведоха и първото си занимание за годината – бегова тренировка в района на Гребния канал в Пловдив. Заради лошото време предвидената тренировка на терена в село Войсил бе отменено.

Треньорският щаб изведе група от 27 играчи за първата тренировка за 2024 година. Осем от тях са юноши от набори 2005 и 2006 година, както и млади футболисти под 21 години. Трима са новите състезатели, които започнаха подготовка с Марица. Това са опитните Янко Ангелов, и Димо Бакалов, които бяха привлечени от елитния Етър (Велико Търново), както и младият Теодор Андреев, който пристигна от дублиращия тим на Славия.

На този етап клубът се разделя единствено с бранителя Мирослав Пушкаров, който напусна по семейни причини.

По време на зимната пауза тимът на Марица ще се подготвя при домашни условия, като ще използва терена в село Войсил с цел запазването на тревното покритие на стадион „Марица“ в добро състояние през зимните месеци. Съставът ще тренира двуразово. Предвидени са пет контролни срещи по време на предсезонната подготовка, като от клуба обявиха, че програмата дава възможност и за една допълнителна проверка.

Програмата на Марица:

13.01. контролна среща със Саяна (Хасково)
19.01. контролна среща с Ботев (Пловдив), на базата в кв. „Коматево“
31.01. контролна среща с Берое
03.02. контролна среща с Гигант (Съединение)
10.02. контролна среща с Крумовград

Източник: БТА, ПФК Марица Пловдив