ВК Марица започна подготовката си с нов капитан (ВИДЕО)

Женският отбор по волейбол на Марица (Пловдив) се събра за началото на своята подготовка за новия сезон, в който, освен защита на шампионската титла на България, на „жълто-сините“ предстои и историческо първо участие в Шампионската лига на Европа.

Стана ясно, че освен бременната Таня Събкова (вече Петкова), сезона по същата причина ще пропусне и досегашната капитанка на Марица Ана Радичева. Така треньорският щаб на шампионките вече е в очакване на двойна радост, тъй като и старши-треньорът Иван Петков, и неговият помощник Иван Радичев се стягат в близко време да сменят пелени и да друсат бебешки колички.

Нов капитан ще поведе пловдивчанки на нов шампионски поход и съвсем логично това е най-опитната състезателка на отбора Радосвета Тенева.

В тренировката се включиха и новите попълнения на тим Габриела Цветанова и Кристина Чешляр. Селекцията на Марица обаче все още не е финализирана и се търсят нови попълнения.

Освен състезателките, които със сигурност ще играят за „жълто-сините“ през предстоящия сезон, с отбора тренират и такива, които евентуално ще подсилят състава на Раковски (Димитровград). В заниманието не участваха състезателките, ангажирани с различните национални гарнитури, но пък към тренировката се присъединиха Марина Ковачева, за която тепърва ще се уточнява къде ще продължи кариерата си, както и волейболистката на ЦСКА (София) – пловдивчанката Симона Димитрова.

Снимка: volleymaritza.bg

Подобни статии

Top