Марица се готви за полуфинала срещу ЦСКА с контроли в Турция (СНИМКИ)

Волейболният тим на Марица (Пловдив) поднови тренировки днес, след като се класира за полуфиналните плейофи на НВЛ Демакс +, където ще срещне ЦСКА. Днешните занимания бяха във фитнеса, като част от подготовката ще продължи с няколко контроли в Турция. Ето цялото интервю на старши треньора на маричанки Иван Петков пред клубния сайт.

– Как ти се отрази тази почивка?  За какво я използва?

– Аз лично два дни си почивах активно, но вчера вече бях на работа.  Имахме събрание с колегите от треньорския щаб, на което обсъждахме спортно-технически въпроси.

– Днес вече тренирате усърдно във фитнеса. Как ти изглеждат момичетата – отпочинали ли са, заредени ли са за нови подвизи?

– Те имаха нужда от такава почивка – малко да си починем един от друг, да направят нещо по-различно от това, което правят ежедневно при задълженията си към професията.  На пръв поглед са свежи и заредени за работа.

– За добро или за лошо, следва една пауза от близо месец, тъй като полуфиналните плейофи са чак през април.  За какво ще използвате тази пауза?  Тя положително или отрицателно ще се отрази на формата на отбора?

– Имаме много неща, които трябва да отработваме и да доизглаждаме с отбора в спортно-технически аспект, и физическа работа, която трябва да свършим.  Така ще направим един микроцикъл до 27 март.  За след това водим разговори с наши колеги в Турция, с които да направим няколко контролни срещи.  А дали паузата ще се окаже позитивна ще правим анализи след края на първенството.  Тук е моментът да пожелая успех на девойките от националния отбор, които имат квалификация, и едно класиране от първия път за Европейското първенство.

– Как виждаш предстоящия полуфинал с ЦСКА (София) – един сериозен противник, въпреки че беше победен от Марица два пъти с по 3:0 този сезон?

– На мен като треньор ми се иска да нямаме проблеми, но все пак трябва да бъдем респектирани от нашия противник на полуфинал – не само ЦСКА, но който и да беше той.  Мачовете между Марица и ЦСКА винаги са били интригуващи през последните години.  Надявам се да се получат хубави мачове и естествено да имаме успех.

Снимки: volleymaritza.bg

Подобни статии

Top