Марица с "тиквен" медал от Чанаккале (СНИМКИ) - DC news

Марица с „тиквен“ медал от Чанаккале (СНИМКИ)

Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) завърши на последното четвърто място в деветото издание на турнира за Купа Баръш в Турция, но, за да има „баръш“ (мир), на всички отбори, включително и на „жълто-сините“, бяха раздадени еднакви медали и официално крайно класиране не бе обявено.

В последния си мач в Чанаккале шампионките на България загубиха от Серамиксан Спор (Тургутлу) с 0:3 (19:25, 22:25, 19:25) след 71 минути игра. В първите два гейма наставникът Иван Петков отново заложи на същата титулярна осмица като в предните два мача – Кристина Чешляр, Габриела Цветанова, Радосвета Тенева, Симона Димитрова, Дима Ушева, Виктория Григорова, Ива Монова и Жана Тодорова, а в стартовия състав за третата част направи една промяна – Ани Боздева на мястото на Симона Димитрова. Най-резултатна за „жълто-сините“ в двубоя бе капитанката Ради Тенева с 12 точки. В основния състав на победителките за третия гейм се появи българската волейболистка Десислава Николова и отбеляза 1 точка в нападение. Топреализатор на мача стана италианката Кристина Барчелини със 17 точки за турския тим.

Състезанието завърши с мач между домакините Чанаккале Беледийеспор (Чанаккале) и тима на Ева Янева – Саръйер Беледийеси (Истанбул), завършил при резултат 2:3 (25:13, 14:25, 25:22, 18:25, 13:15). Така реален първенец в турнира стана Чанаккале с 2 победи и 7 точки, следван от Саръйер с 2 победи и 5 точки, Серамиксан с 1 победа, 3 точки и 5:6 гейма и Марица с 1 победа, 3 точки и 3:6 гейма.

Статистика: Благовест Тодоров

Снимки: voleybolunadresi.com и социални медии

Подобни статии

Top