Мариян Огнянов преминава в румънския вицешампион

Ботев изпусна една от най-големите си звезди, съобщава „7 дни спорт“. Халфът Мариян Огнянов ще потърси ново предизвикателство в кариерата си, преминавайки в румънския Търгу Муреш. Огнянов ще подсили вицешампиона на северната ни съседка като свободен агент. Договорът му с Ботев изтича на 30 юни и е явно, че няма да бъде подновен, след като трансферът му при румънците остава само да бъде финализиран официално.

Огнянов ще пътува за Румъния в понеделник, когато ще подпише договор с новия си отбор. Именно за същия ден е плануван и стартът на лятната подготовка на Ботев, но по всичко изглежда, че 26-годишният техничар напуска Коматево.

Мариян Огнянов пристигна в Ботев през зимата на 2012-а година, докато „жълто-черните“ се подвизаваха в „Б“ група. За трите години и половина от престоя си в Ботев той се превърна в един от основните футболисти, допринасящи за креативността в играта на тима. Той и Йордан Христов са единствените футболисти в състава на Ботев, които са част от тима още преди завръщането на Ботев в елита.

Миналото лято, когато настъпиха катаклизмите около КТБ, Огнянов бе един от първите, които приеха да останат в отбора, след като в клуба установиха таван от 3 хил. евро за заплатите.

„От Търгу Муреш заявиха интерес към Огнянов и изпратиха конкретна оферта. В понеделник заедно с Мариян заминаваме за Румъния, за да финализираме трансфера му. Към него имаше интерес и от друго място, но за там нещата не се развиха“, заяви  футболният агент Николай Жейнов, който движи нещата около трансфера.

Очаква се ръководството на Ботев да издаде необходимия документ на Огнянов, за да може да подпише договор с Търгу Муреш, тъй като халфът има действащ договор с пловдивчани до края на месеца.

 

Подобни статии

Top