Марково се сдоби с нова детска площадка - DC news

Марково се сдоби с нова детска площадка

С нова детска площадка се сдоби село Марково. Тя беше открита тази сутрин. Площадката се намира в централния парк на селото и е пригодена и за деца с увреждания. На нея има люлки, катерушки и пързалки с пет улея, както и пейки са посетителите. Има и обособен малък фитнес. Поставени са ограда и кошчета. Настилката е противоударна, за да се избегнат сериозни инциденти при падане.

„Имаше гореща нужда от нещо подобно за децата, защото се увеличава броя на малките и нямаше къде да играят до този момент, освен на площада”, сподели една от майките, която присъстваше на откриването на  новото детско съоръжение.

Площадката е изградена по европейски стандарт и е на стойност от 45 хиляди лева. Парите са осигурени от сключено миналата година споразумение с акционерно дружество, което стопанисва зеленчуковата борса в Първенец за ползване на общинския портал и пътища в района.

„Насочили сме усилията към младите, децата и техните родители, надявам се до 15 дни да открием и младежки клуб в Марково”, заяви след откриването кметът на „Родопи” Пламен Спасов.

 

Подобни статии

Top