Мартеници за общинарите в Пловдив

Децата от Ресурсния център зарадваха заместник-кметовете на Община Пловдив с традиционни мартенички. Вече 10 години центърът и специалистите в него работят за интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Пловдив и региона.

На всяко едно от децата Георги Титюков върза мартеница, както повелява българската традиция и им пожела да бъдат здрави, усмихнати и много послушни.

Те много се развълнуваха от въпроса – какви искат да станат, като пораснат големи. 10-годишната Никол от ОУ „Христо Ботев”, сподели, че иска да стане полицай, а нейният съученик Тошко – монтьор. Георги от училище СОУ „Никола Вапцаров” изненада всички като каза, че мечтата му е да стане бижутер, а Христина желае да се посвети на лекарската професия.

И други деца, специални гости на Община Пловдив, трогнаха сърцата на служителите от администрацията в днешния празничен ден. Учениците от помощното училище „Стефан Караджа” също закичиха мартеници за здраве. Те благодариха на кмета за помощта и подкрепата, оказана им след пожара, който избухна миналата година и унищожи целия покрив на сградата на училището.

Подобни статии

Top