Мартеници от цялата страна пристигат в Пловдив

Мартеници пристигат в Пловдив

Благотворителен базар на мартеници от вчера набира пари за рехабилитация, логопедична и психологична подкрепа на децата и младежите с увреждания. Инициативата на сдружение „Различни, но равни“ се организира за 5-та година.

Председателят Атанас Тавков посочи, че организацията получава все по-голяма подкрепа, включително от политически сили и депутати, но скоростта не ги удовлетворява. Базарът на Националната дарителска кампания „Дари усмивка“ ще бъде отворен през целия месец в часовете от 13.30 до 17.30 всеки делничен ден.

„Направихме ги за всички вас с много любов и старание!Нарекохме ги за здраве и късмет. Да сте бели и червени, като слънцето засмени!“ Това е посланието на децата от ОУ „Братя Миладинови“ от Бургас. То е едно от многото, които пристигат от цялата страна заедно с мартеници, изработени от хора от различни възрасти за благотворителния базар, който сдружение „Различни, но равни“ организира вече 5 години.

„Тези дарения показват, че все повече хора са информирани за проблемите на децата и младежите с увреждания, показват съпричастност към тяхната съдба и са ентусиазирани, че могат да помогнат според възможностите си за каузата, което е най-важното за нас“, коментира Атанас Тавков и допълни: „Винаги се намират хора,коиот ни подкрепят и тази година се включиха нови дарители,нови приятели ,които сами ни потърсиха и всичко това ни дава опора, че нещата не са загубени, че каузата има продължение и в тази объркана ценностна система все повече хора намират истинските и истинските неща“.

Ако искате да помогнете и вие, заповядайте на благотворителния базар с мото „Дари усмивка“, зарадвайте своите близки с картички и мартенички, изработени в подкрепа на децата и младежите от сдружение „Различни, но равни“, които са подредени в офиса на Сдружението на ул.“Княз Александър I Батенберг“ 27, на първия етаж, срещу стълбите на „Каменица“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top