Мартеници с логото на „Ботев Пловдив“ са най-търсени за празника (СНИМКИ)

Феновете на „Ботев Пловдив“ имат още една възможност да докажат предаността си на любимия отбор. По случай предстоящия празник 1 март, търговците в града под тепетата пуснаха атрактивни  бели и червени гривни с логото на пловдивския клуб.

Мартеници с послания и надписи, сърца за влюбените двойки и колиета със зодиакални камъни могат да се открият още в морето от украшения в центъра на Пловдив. Броени дни преди празника, минувачите се възползват от топлото време за сезона и търсят най-изгодните и оригинални подаръци за своите близки.

И тази година китайските и българските мартеници се съревновават на пазара в Пловдив. За скромната цена от левче всеки може да се окичи с гривна, изработена от пластмасови бели, червени и златисти мъниста.  Мики Маус, зайчета, щъркели и различни нашумели образи от анимациите са подредени редом до традиционните Пижо и Пенда.

Въпреки многообразието от модели, най-търсени си остават традиционните мартенички – усукан бял и червен конец, споделят търговците. Майсторите, които цяла година се трудят, за да измислят интересни и нови модели не са доволни от лъскавите и евтини китайски псевдомартеници, които заливат пазара и привличат потребителите.

Съветът на опитните търговци е да не се хвърлят на първата сергия, а да отделят малко време и да обиколят, за да открият най-ефектната и подходяща мартеница. Дали ще изберете семпли връзки по 5 стотинки, по-завъртяни за 20 стотинки или ефектни гривни с мъниста за 2 лева – важното е на Баба Марта да подарите накита с най-чисти помисли и вяра в доброто.

 

Подобни статии

Top