Маршрутна линия №2 ще ходи до пловдивското летище

До няколко седмици маршрутна линя номер 2 ще пътува до пловдивското летище, съобщиха за DCNEWS.BG  от общината. Вече пет дни градските маршрутки в Пловдив трябва да са оборудвани с климатици. Това бе условието, поставено от общината на превозвачите, които спечелиха седемте маршрутни линии – Димитър Чолаков и Валери Лозанов. ВИДЕО

Едно от най-важните условия, поставени на превозвачите, кандидатствали за седемте маршрутни линии в Пловдив, бе микробусите, които ги обслужват, да бъдат с климатици. Ресорният зам.-кмет Александър Държиков беше категоричен, че това условие е изпълнено на сто процента.

Проверка на DCNEWS. BG показа, че доста от микробусите са с климатици, но в повечето охладителите не са включени, въпреки високите температури. Така пътниците на практика не усещат новата придобивка.

Промяна има и в маршрутите на три от линиите. Най-голяма е тя за двойката, която доскоро пътуваше от „Тракия“ и Скобелева майка през район „Източен“, центъра, автогара „Юг“, кв. „Христо Смирненски“ до Прослав. Сега обаче пътят й е коренно променен и от „Смирненски“ тя продължава до бул. „България“ и през Водната палата и Тунела преминава по бул. „Мария Луиза“ и едва тогава продължава по стария си маршрут. Според зам.-кмета се водят преговори с община „Родопи“ маршрутките да стигат до летището и се очаква до седмица-две това да стане факт.

 

 

 

Подобни статии

Top