Масирана акция срещу гонките в Пловдивско (ВИДЕО)

Масирана полицейска операция срещу гонките на пътя бе проведена снощи на територията на ОДМВР – Пловдив по разпореждане на главния секретар на МВР Георги Костов, съобщи пресцентърът на пловдивската полицейска дирекция. Подобни проверки са извършени на територията на цялата страна, уточнява пресцентърът на МВР.

Акцията е започнала в 1.00 ч. снощи на територията на Пловдив и областта. Поводът за проверките са зачестилите случаи на опасно и рисково поведение на автомобилни водачи, застрашаващи останалите участници в движението, както и присъствието на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

По време на акцията от служителите на ОДМВР – Пловдив са проверени общо 15 нощни заведения, 125 автомобила и 916 души. Установени са два случая на посетители в нощните клубове, ползващи лична охрана, според регламента на Закона за частната охранителна дейност. В обектите са засечени и петима непълнолетни без придружители.

Констатирани са 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 15 акта, а с фишове са глобени 24 души. Двама са били задържани срок до 24 часа за притежание на наркотици, а по случаите са образувани досъдебни производства.

В проверките на територията на ОДМВР – Пловдив са участвали служители на отделите „Криминална полиция”, „Икономическа полиция”, „Охранителна полиция”, сектори „Пътна полиция” и „Специализирани полицейски сили” и инспектори от „Детска педагогическа стая” и „Контрол на общоопасните средства”.

Снимка: МВР

Подобни статии

Top