Масирани акции срещу незаконни сметища в „Столипиново“

Масирани акции срещу изхвърлянето на битови и строителни отпадъци на нерегламентирани места започна в квартал „Столипиново“.

Това бе решено на организирана среща от кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков с представители на ОП „Чистота“, ОП „Общинска охрана“, Общински инспекторат, Общинска полиция, Шесто районно управление и заместник-кмета по транспорт в община Пловдив инж. Златин Велев.

„Съвместните действия, които предприехме миналата година, дадоха добър и траен резултат. Старите сметища вече ги няма, но напоследък се забелязва нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на нови места.

Затова още от началото на 2016 г. отново координираме действията между различните институции, за да предотвратим замърсяването и да решим ефективно и други проблеми в района“ – заяви Николай Чунчуков.

Инж. Златин Велев обеща да съдейства за поставяне на видеокамери по бул. „Марица юг“, откъдето граждани от други райони на Пловдив преминават най-често, за да изхвърлят строителни отпадъци в „Столипиново“.

Бяха набелязани мерки за решаването и на други въпроси, свързани с чистотата, сигурността, незаконното отглеждане на животни и използване на каруци.

Подобни статии

Top