Маскираният бандит от Пазарджик обжалва ареста си в Пловдив

beleznici

Пловдивският апелативен съд ще заседава днес по жалбата на 59-годишния Васил Атанасов срещу наложената му от Пазарджишкия окръжен съд постоянна мярка за „Задържане под стража”. Срещу Атанасов, който е осъждан за кражби на автомобили и множество други криминални прояви, е повдигнато обвинение в грабеж, придружен с опит за убийство.

На 21 декември 2015 г. в Пазарджик Атанасов, в съучастие с 31-годишния Джемал Аликов от Пещера и 39-годишния аржентинец с испанско гражданство Фернандо Кастро, заедно с още един неизвестен мъж, са извършили въоръжен грабеж на пазарджишкия бизнесмен Спас Спасов и брат му Тодор Николов. От тях те взели мобилен телефон, 1 килограм златни накити и 20 000 лева. По време на грабежа в офиса на Спасов маскираните бандити, въоръжени с пистолети и атвомат Калашников, ранили ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака.

Пловдивчанинът Васил Атанасов бе арестуван още на 30 декември в Пазарджик, а на 2 януари окръжният съд в града му наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На 7 януари Аликов и Кастро бяха задържани на възлово кръстовище в Пловдив. Вчера Окръжна прокуратура – Пазарджик им предяви обвинения за грабеж, придружен с опит за убийство, а Пазарджишкият окръжен съд ги остави за постоянно в ареста. Все още не са открити задигнатите по време на обира мобилен телефон, злато и пари.

Продължава издирването на четвъртия участник в грабежа.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top