Маскиран преби дядо в Христо Даново, прибраха го на топло

Пореден случай на пребит възрастен човек потресе Пловдивско. 79-годишен дядо от карловското село Христо Даново е бил пребит от маскиран бандит в късния следобед на 20 март, съобщи директорът на ОДМВР-Пловдив Христо Разсолков.

Около 17.30 часа в неделя 79-годишният Атъф Ибрямов се прибрал вкъщи от магазина и видял в коридора непознат мъж с маска на лицето. Когато дядо Атъф го попитал: „Момче, ти кой си и какво правиш тук, бандитът го ударил с юмрук по лицето, а след това му нанесъл още няколко удара и избягал, без да вземе нищо от дома.

Дядото подал сигнал в полицията и за няколко часа полицаите от РУ -Карлово са заловили извършителя. Това е Минко Христов, стар познайник на полицията. Той имал няколко присъди, срещу него имало 28 заявителски материала, а в момента на извършване на опита за грабеж, бил в 5-годишен изпитателен срок на 3-годишна условна присъда. Това автоматично ще го вкара зад решетките, независимо от присъдата, която ще постанови съда, коментираха запознати.

36-годишният Минко Христов също е от Христо Даново. Досега никога не е работил, а се е прехранвал със зулуми, твърдят в селото. Според кмета на селото Акиф Каратабан, Минко живеел заедно с майка си и вуйчо си. Не бил от ромски произход, поясни комисар Разсолков.

След инцидента дядо Атъф е добре, тъй като не е пострадал сериозно. Възрастният мъж отдавна живеел сам, съпругата му била починала преди 10 години, а синът му живеел в Казанлък.

Вероятно нападателят е знаел, че старецът е самотен, твърдят местните. Според тях той  е следил дядо Атъф, тъй като е избрал необичаен час за нападението – 17.30 ч.

Минко е оставен в ареста за 72 часа с прокурорска мярка. Тя изтича утре и ще му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“, уточни комисар Расолков. Той съобщи, че това е третият подобен случай от началото на годината досега в Пловдивска област, припомняйки за инцидента с баба Дона Чернева в Ръжево Конаре и пострадалите старци в Голям Чардак. Случаят в Голям Чардак още не е разкрит, въпреки разпореждането на премиера Бойко Борисов грабителите да бъдат намерени веднага, уточни Разсолков.

 

Подобни статии

Top