Масови проверки на собствениците на домашни любимци в „Южен“

По разпореждане на районния кмет Борислав Инчев от утре започват масови проверки на собствениците на домашни любимци в район „Южен“.

Проверките се извършват във връзка с постъпили множество сигнали от граждани и с наближаващия краен срок за пререгистрация на домашните любимци – 31 март.

Проверките ще бъдат извършени съвместно със служители от I РУП и служители на ОП „Общинска охрана“, като ще се следи основно за спазването на Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и котки, и регламентиране отглеждането на домашни кучета и котки на територията на община Пловдив и по-специално при спазването на:

– чл.11, ал.1 т.5 – собственикът на куче е длъжен да събира и изхвърля в съдовете за отпадъци екскрементите му;

– чл.13 ал.1 – собственикът на куче е длъжен да разхожда кучето си с нашийник и повод, а кучетата от  агресивните породи с намордник;

– чл.4 ал.2 т.1 – всеки собственик на куче в срок от 7 работни дни след издаване на ветеринарно медицински паспорт на кучето, подава декларация по образец за притежание на куче в районната администрация по местоживеене;.

Акцията ще започне от :

бул. „Никола Вапцаров“ /от ул. „Македония“ към ул. „Цар Борис III Обединител“/

ул. „Братя Бъкстон“ № 133- 147

ул. „Скопие“

и поетапно ще бъде обхванат целият район „Южен“.

„Първоначално проверките ще бъдат с предупредителен характер, а в последствие гражданите неспазващи цитираните по-горе членове ще бъдат санкционирани“, допълни районният кмет.

 

Top