Масови проверки по хранителните обекти през лятото

Агенцията по храните започва масови проверки в хранителните обекти на Пловдив

Масови проверки по обектите, предлагащи храна на открито, както и такива работещи по време на летните месеци започва Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. Инспекторите ще следят за начина на съхранение на стоката, хигиената в магазините и местата за производство, ще проверяват и документацията на фирмата.

Над 1000 са хранителните обекти, проверени от служителите на инспекцията само за месец юни на тази година. За какво ще следят инспекторите разказа в сутрешното студио на ДСТВ директора на областната структура д-р Иван Шиков.

Той посъветва потребителите: „Да влизат и да си пазаруват в обекти, които са регистрирани по Закона за храните, да не закупуват от улицата, от тротоара стоки, които не са проверени, категорично, няма как да са проверени от нашите инспектори, когато купуват стока, която е пакетирана, задължително трябва да се гледа етикетът.

Той трябва да бъде на български, наименованието на стоката, съдържанието, на следващо място срока на годност, партидният номер е много важен. При подаден сигнал нашите инспектори проверяват точно тази партида, за която е подаден сигналът – дали има наличност от нея, взима се проба, изпраща се в лаборатория за изследване и се действа по съответния установен ред“.

Подобни статии

Top