Масови регистрации на сдружения за саниране в „Западен“

Огромен интерес към програмата за саниране проявяват жителите на район „Западен“ в Пловдив, съобщи кметът на района Димитър Колев. До момента в Агенцията по вписванията са регистрирани 17 сдружения, като документацията на още 24 също е готова и се очаква до седмица те да станат факт.

Район „Западен“ прави всичко възможно, за да улесни гражданите, които желаят да се възползват от безплатното саниране. От администрацията бе сформиран специален екип, който се занимава изключително и само с програмата за енергийна ефективност.

В периода от 5-ти до 9-ти януари кметът Димитър Колев и експертите от района проведоха 5 срещи с домоуправители, на които отговаряха на всички техни въпроси. Общо 87 домоуправители от района са присъствали на тези срещи, като всички те са заявили готовност да се включат в безплатното саниране.

Отделно служителите, натоварени с реализирането на програмата, ежедневно консултират десетки заинтересовани от възможността за безплатно саниране на жилищата. За да се улеснят максимално гражданите екипът от юристи е подготвил всички необходими документи, които трябва да се попълнят, като от домоуправителите се изисква единствено да съберат подписи от съседите си и да ги организират в сдружение.

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и предоставя 100% безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в допустимите сгради. Пълна информация, както и основните пакети документи, необходими за кандидатстване, могат да бъдат намерени в интернет на адрес:
http://zapaden.plovdiv.bg

Подобни статии

Top