Масов бой на фенове след дербито, десетки в ареста! - DC news

Масов бой на фенове след дербито, десетки в ареста!

Масов бой след пловдивското дерби снощи

Масов бой на фенове на Локомотив и Ботев е избухнал снощи след дербито за купата, завършило при резултат 1:1. Най-напред ултрасите си спретнали меле близо до ресторант „Рандеву“ в квартал „Кючук Париж“. Група от 20-ина привърженици на „черно-белите“ забелязали четирима „жълто-черни“ в заведението и станало страшно. Там е имало резервация за 50 от феновете на Ботев.

След масовия бой е пристигнала полиция и жандармерия, като в ареста са отишли 20 от Локомотив и 4-ма от Ботев. Много от участниците в кървавия скандал обаче са успели да избягат.

Малко по-късно нова битка е имало в градинката до СОУ „Васил Коларов“, отново в същия квартал. Цяла нощ „Кючук Париж“ бе огласян от полицески сирени, но побоищата не бяха предотвратени, въпреки желязната охрана.

Простотии белязоха и минутите преди и по време мача от осминафиналите за купата. Привърженик на Локомотив заби копие на терена при гола на Мартин Камбуров, а фен на Ботев хвърли факла върху изкуственото игрище, където играят децата на клуба. Веднага след мача се сбиха защитникът на Ботев Росен Колев и докторът на Локомотив.

 

Подобни статии

Top