Математическата гимназия в Пловдив отбеляза патронния си празник

С аплодисменти за ученици и учители МГ „Акад. Кирил Попов“ – Пловдив отбеляза патронния си празник

С филм за историята на гимназията и награди за отличилите се ученици и техните учители МГ „Акад. Кирил Попов“ отбеляза 144 години от рождението на своя патрон – акад. Кирил Попов, 55 години   от Постановлението за създаването на Математическата гимназия и 53 години от първия училищен  звънец и старта на първия випуск.

 „Изключително сме горди с това, че сте наши ученици, че сте ученици на образцова Математическа гимназия.  Пожелавам ви да бъдете все така успешни, да бъдете силни, да бъдете устремени. Уважаеми колеги, искрено благодаря за денонощния труд, който полагате, за да поддържаме нивото на Математическа гимназия. Уважаеми гости, благодарим за това, че сте  с нас в този  празничен ден. Скъпи родители,  благодарим за вашата подкрепа.“, така директорът на елитната гимназия Веселина Карапеева благодари  и  подчерта, че благодарение успехите на учениците на МГ, на подиумите на десетки международни състезания се чува българския химн.

С пожелание към възпитаниците да продължават да мечтаят смело и да се учат, защото знанието е онзи път, по който, ако тръгнеш, не искаш той никога да свършва са обърна и кметът на район „Западен“ г-жа Тони Стойчева. По думите и  Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ се е превърнала в еталон за високо качество в образованието, а пожеланието и за скорошно сбъдване на мечтата за нова сграда бе посрещнато с аплодисменти.

Възпитаници на гимназията, отличили се в областта на математиката, информатиката, българския език  и литература, изкуствата  и спорта, физиката и химията  бяха  наградени и от своето училище за спечелените състезания, турнири и олимпиади не само в България, но и по света. Някои от тях не бяха в залата, защото се подготвяха за следващата битка и за следващия път, когато ще се чуе химна на България и името на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“.

Празникът завърши с  премиера на филма за гимназията, който проследява един вълнуващ, но и труден път на изграждане и израстване на училището, разказва история на мечти, вяра и надежди.