Махат паветата по ул. „Гладстон“ между бул. „Руски“ и „Васил Априлов“

гладстон

Община Пловдив не планира през следващите 50 години да разширява улица „Гладстон” въпреки че е залегнало в старите градоустройствени планове. Инвестицията според кмета на града Иван Тотев няма да бъде икономически обоснована.

Той обяви обаче, че започва процедура за проектиране на улицата в отсечката от бул „Руски” до „Васил Априлов”. Идеята на администрацията е паважът да бъде премахнат.

Кметът Иван Тотев е категоричен, че през настоящата година проектът ще бъде изготвен и ще се проведат обществените поръчки. Ремонтът и преасфалтирането ще започнат през следващата година.

Тотев допълни, че ще бъде подновена процедурата за отчуждаване на сградата на ъгъла на кръстовището на булевард „Руски“ и улица „Гладстон“. Припомняме, че преди години Община Пловдив издаде заповед за отчуждаване на стойност 200 хиляди лева

„Сумата за отчуждаване беше увеличена на 600 хиляди лева. Община Пловдив не преведе тази сума в указания закон от 6 месеца. След като не се преведоха парите заповедта на кмета се обезсилва“, обяви Тотев.

Втората заповед ще бъде на стойност, която ще се определи от лицензиран оценител, нает от Община Пловдив. Сумата според кмета Тотев ще бъде в рамките на 250 хиляди лева с отчитане на инфационния индекс.

„Надяваме се , че с тази втора заповед ще можем да отчуждим обекта на тази цена. Ако стигнем до вдигане на цената до 400 хиляди лева ще коригираме проекта за улица „Гладстон” по начин, по който имота да не влезе в него“, заяви градоначалникът.

Тотев каза още, че има среща с новите собственици на мола срещу Търговската гимназия. Те са приели предложението на кмета част от подземния паркинг на сградата да бъде предоставен за обществено ползване. Предстои да бъде взето решение дали паркирането ще бъде платено или безплатно.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top