Махат плакати на Каназирева

2015-07-23_143647

Работници на ОП „Чистота“ сваляха днес по обяд плакати на Дани Каназирева с надписи: „Тотев не прекалявай! Пловдив ще го има и след теб. “, в които се призовава за намаляване на местните данъци с 40% и на данък МПС с 35%.

Репортер на сайта засне служителите на общинското предприятие на кръстовището на Сточна гара. Докато ги снимахме, те избягаха, изнасяйки чувалите с накъсаните останки от плакати.

Не сме издавали разпореждане предизборните материали на Каназирева да бъдат премахвани, тъй като тя обжалва заповедта за отстраняването им в Административния съд, съобщи пред DCNEWS главният секретар на общината Ангелина Топчиева.

Директорът на комуналното предприятие Иван Стоянов също потвърди, че няма такова разпореждане. Той обаче поясни, че на работниците е разпоредено да премахват всякакви плакати от спирки, стълбове и дървета, на които е забранено да бъдат разполагани агитационни материали. „Сигурно на това място е забранено“, посочи Стоянов.

Категорична съм, че моите хора разлепят плакати само на разрешени за това места, заяви за DCNEWS председателят на Съюз за Пловдив Дани Каназирева. Вместо коментар, тя зададе три въпроса към кмета Иван Тотев:

  • Защо кметът изпрати служителите на Чистота да чистят плакати на политически опонент?
  • Ако отрича, че е той, кой друг може да казва на Чистота кои плакати да къса и кои не?
  • Кога ще спре да използва ресурсите на общината за лични предизборни цели – издаването на вестник и преследване на чуждото мнение?
Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top