Махат 30 незаконни гаражи и павилиони в Столипиново (ВИДЕО)

Между 20 и 30 заповеди за незаконни павилиони и гаражи на ул. „Батак“ в квартал „Столипиново“ е издал до момента кметът на район „Източен“  Николай Чунчуков. Предстои незаконните обекти да бъдат премахнати в периода от 15 до 30 юли, уточни той. По думите му от началото на годината премахнатите нерегламентирани постройки са около 60.

„Манталитетът на хората в този квартал е да поставят непрекъснато където си искат незаконни гаражи или обекти. Нашите специалисти – двама техници, които се занимават с незаконното строителство, ежеденвно правят обходи. Дори вчера на ул. „Батак“ са издадени две заповеди за павилиони, които са се появили преди няколко дни“, поясни Чунчуков.

В квартала – на ул. „Ландос“, ще бъде премахната и една опасна къща, в която се е помещавало читалище. „Пуснали сме заповед и тече процедура по осигуряване на средства и премахването. Къщата е общинска и е била предоставена на културната институция“, обясни районният кмет.

По думите му къщата е била на гредоред и има опасност да се срути. Вместо да се ремонтира и правят разходи за това, е по-добре да бъде премахната. Читалището вече е преместено, то имало и още два апартамента в района, където се помещавало, допълни Чунчуков.

Подобни статии

Top