Мая Манолова на среща с жителите на Марково

Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне днес с жителите на пловдивското село Марково. Повод за посещението на омбудсмана е жалба, подписана от 1000 души, за изграждането на светофарна система на кръстовището на Околовръстния път и продължението на ул. „Димитър Талев“. След срещата с хората, Манолова ще се срещне с кмета на Община Родопи Пламен Спасов.

Припомняме, че жителите на селото организираха подписка, в която настояват за изграждането на светофар на кръстовището на Околовръстния път, който е основен път за селото. В момента то се регулира само с пътни знаци. Досега са събрани 1 095 жители на селото. Те са възмутени от „престъпното бездействие на властите на община Родопи“.

Според хората пътният участък е опасен, а властите не вземат мерки да го обезопасят и минимизират риска от катастрофи. Според тях проблемът е ескалирал след началото на ремонта на „Коматевско шосе“, когато целият трафик е бил пренасочен през този участък. Хората са изпратили подписката си на националния омбудсман и кмета на община Родопи, но засега отговор оттам няма. Притесненията им се засилват и с наближаването на първия учебен ден.

Подобни статии

Top