Мая Манолова e новият омбудсман

maia-manolova-750x400

По информация на „Хоризонт“ Мая Манолова е избрана на тайно гласуване за омбудсман. Това потвърдиха от БСП, които номинираха Манолова. Другият кандидат беше досегашният обществен защитник Константин Пенчев, номиниран от Реформаторския блок.

Изборът започна в 10:30 ч. и продължи 1 час.

В началото на пленарния ден бяха представени номинираните. Корман Исмаилов представи дейността на досегашния омбудсман Пенчев: Работа в защита на слабите, на потребителите и разбира се, широка подкрепа на неправителствения сектор, който много често страдаше и продължаваше да се бори в сблъсъка си със слабата администрация. Така че групата на РБ издигна убедено кандидатурата за втори мандат на господин Пенчев и се надяваме, че всички вие ще имате възможност да подкрепите за втори мандат господин Пенчев, така че той да има възможността да надгради, да развие това, което постигна през първия си мандат.

Лидерът на БСП Михаил Миков представи кандидатурата на Мая Манолова: Изключително е активна в отстояване на интересите на гражданите. По нейна инициатива беше създадена Комисията за работа с гражданското общество – с неправителствения сектор в днешното събрание. Смятам, че има едно изключително качество – независимост, което е изключително важно като смисъл и съдържание на институцията омбудсман, Мая Манолова достойно ще оправдае избора на Народното събрание да отстоява правата и свободите на българските граждани. Благодаря ви.

След представянето нямаше дебати. За избран се смята кандидатът, събрал 50% плюс 1 глас от броя от участвалите във вота депутати.

Източник: bnr.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top