Мая Новоселска и Антони Дончев с музика от Родопа и Корковадо

АНТОНИ И МАЯ

 

 

 

С концерт-спектакъл на творческия тандем Мая Новоселска – Антони Дончев тази вечер от 18.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив се открива четвъртият сезон на „Камерна сцена Пловдив“. В този „Малко театрален концерт“ Мая и Антони изпълняват свои любими джазови теми по начин, комбиниращ в себе си на пръв поглед несъвместими реалности.

 

Мая пее с родопски диалект в ритъма на бразилска самба, използва преведени от португалски текстове на песните, които звучат като поезия, изпълнява родопски мотиви в бразилски ритми.  Актрисата  пее, играе,  рецитира, смесвайки музика, слово и танц от различни култури, обединени в оригинални джазови импровизации.

 

Съчетанието между свободата, с която Мая борави с музикалния материал, и артистизма в подхода на Антони към познатите и обичани музикални теми е в основата на творческия им замисъл.

 

С яркото си и неповторимо присъствие актрисата не само пее, а използва и нетрадиционни начини за музициране. Пианото на Антони Дончев играе с разнопосочните й прояви на сцената, за да ги обедини в един вълнуващ и впечатляващ Малко театрален концерт .

 

Концертът им е част от пролетния, четвърти поред, сезон на проекта „Камерна сцена Пловдив“, чийто автор е Петър Салчев.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top