МБАЛ „Св. Пантелеймон” с три нови проекта за празника си

Супер модерното отделение по образна дигностика в МБАЛ „Св. Пантелеймон” е с 9-модулен скенер и най-съвременен рентген. Чака се само лиценза, за да отвори до края на август.

Това заяви управителят на МБАЛ „Св. Пантелеймон” доц. д-р Петко Недев пред заместник-кмета по здравеопазване на Община Пловдив Розалин Петков, който присъства на водосвета послучай патронния празник на болницата и след това лично се запозна докъде са стигнали проектите, които реализира ръководството на Втора градска.

1,78 млн. лв. струва новото отделение. 1,4 млн. лв. са инвестиранани в модерната медицинска техника, а останалите средства – в строително-монтажните дейности и вентилационните уредби. 500 хил. лв. от общата сума са от безлихвения заем, отпуснат на болницата от общинския бюджет с решение на Общинския съвет, а всичко друго е направено със собствени средства, съобщи доц. Недев.

Само довършителни работи остават до отварянето на спешното отделение.

След приключването на стартиралия вече съвместен проект на Община Пловдив, ОП „Градини и паркове”, чийто директор Стоян Алексиев също бе на събитието, и МБАЛ „Св. Пантелеймон” цялата прилажеща площ ще се превърне в пъстроцветна градина, гостоприемна и за хората с увреждания, отбеляза доц. Недев.

За Община Пловдив „Св. Пантелеймон” е много важна болница, която при добрия мениджмънт в последните две и половина години утвърждава своя авторитет, подчерта в поздравлението си към екипа на болничното заведениез ++аместник-кметът Розалин Петков. Той обеща бъдеща подкрепа на общината към едно от най-добре работещите здравни заведения в Пловдив.

 

 

Подобни статии

Top