МВР поставя камери на входноизходните артерии на Пловдив

МВР да постави камери за видеонаблюдение на входно-изходните точки в Пловдив, ще решава днес на редовната си сесия Общинския съвет. 11 са точките, определени в предложението до съветниците, внесено от зам.-кмета Петър Зехтински. Камерите ще бъдат монтирани върху светофарни уредби на Пазарджишко, Голямо-Конарско, Брезовско, Рогошко, Карловско, Асеновградско, Цариградско, Кукленско, Пещерско и Коматевско шосе, както и на ул. „Димитър Талев“, като за това МВР няма да плаща на общината такса.

Общината ще предостави на МВР и имот на ул. „Петко Рачов Славейков“ №23 в Стария град за поделение към Четвърто РУП. То ще служи за охрана на реда и сигурността в Архитектурния резерват.

Съветниците ще гласуват проект на Меморандум за сътрудничество между общината и Дружеството на Пловдивските художници. С него се регулира използването на залата на ул. „Гладстон“ №32 от Дружеството, а общината се ангажира да извърши ремонт на имота.

На сесията ще бъде гласуван списъка от домакинства, които подлежат на пренастаняване по програма „Столипиново“. В момента това са 8 семейства. По програмата ще бъдат определени още две общински жилища, които да бъдат предоставени на тези хора.

Съветниците ще гласуват още да бъдат отдадени под наем търговски клетки в подлезите на Централна гара, Чифте баня и пл. „Съединение“. Те ще бъдат отдадени на търг за срок от пет години.

Старейшините ще трябва да дадат съгласието си да бъдат подпомогнати 72 млади пловдивски дарования с общо 10 680 лв. Ще се отпуснат и средства за дофинансиране на проекта за осигуряване на топъл обяд на 80 души в периода от 1 юли до 30 септември. Проектът е финансиран по Оперативна програма „За храни и/или основно материално подпомагане“ с 12 558 лева. Средствата обаче покриват само разходите за закупуване на хранителни продукти, а не покрива режийните разходи на стойност 6055 лева. Затова парите трябва да бъдат отпуснати от общинския бюджет.

За пореден път общинският съветник Слави Георгиев внася и точката зазавършване на строителството на стадион „Пловдив“ и отправяне на искане до правителството за държавна помощ от 20 милиона лева за тази цел. Тя бе отложена от предишното заседание.

Подобни статии

Top