Мега скандал с Кристиан Костов часове преди Евровизия (ВИДЕО)

Само часове преди първата изява на Кристиан на сцената в рамките на втория полуфинал на „Евровизия“, медии оспориха правото му да влезе в Украйна, пише vesti.bg.

Украински влогър съобщи днес, че Кристиан Костов е пял в Крим през юни 2014 г., след анексирането на полуострова. Анатолий Шарий показва кадри от изпълнението на Кристиан в лагера „Артек“.

„Служби, спите ли?!“, пита във видеото си влогърът Шарий.

Това провокира реакции от страна на руските медии и се появиха следните заглавия: „Български участник на „Евровизия“ унижи украинските власти“, пише руският сайт „Дни“„Фаворит на „Евровизия“, хванат да пее в анексирания Крим“, гласи друго заглавие.

Вестник „Украинска правда“ написа, че българският представител може да повтори съдбата на представителката на Русия Юлия Самойлова, на която бе отказан достъп до конкурса в Киев, защото пяла в Крим през 2015 г.

Тогава Кристиан коментира случая пред агенция ТАСС така:

„Не обичам да обсъждам политически въпроси. „Евровизия“ е музикален конкурс, а музиката обединява, сега виждам точно обратното. Надявам се, че всичко ще бъде наред и страните ще намерят общ език, защото е жалко да загубим артист като Юлия“.

Службите за сигурност на Украйна отказват достъп на всички певци, музиканти, артисти, които са имали изяви в Крим след анексирането му.

17-годишният Кристиан Костов е пял през 2014 г. в Крим като участник в детската версия на „Гласът на Русия“.

От Българската делегация в „Евровизия“ 2017 коментираха, че тогава той е бил малолетен. Не е бил придружен от своите родители и от тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта.

Концертът, организиран от The Voice Kids, е посветен на Международния ден на детето. Кристиан Костов е изпълнил две песни – едната на английски език, другата – украинска песен на известния изпълнител Рожден Ануси.

Кристиан Костов е най-младият участник в тазгодишното издание на песенния конкурс „Евровизия“. Той е роден в Москва през 2000 г. Майка му е от Казахстан, а баща му е българин. През 2006 г. се записва в известния руски детски ансамбъл „Непоседы“. Участва в първия сезон на руското издание на шоуто за таланти „Голос. Дети“ в отбора на Дима Билан и стига до финал. През сезон 2015 г. се явява на кастинг в българското издание на X Factor.Стига до финал и завършва на второ място. По-късно сключва договор със „Вирджиния Рекърдс“, а през октомври 2016 г. издава дебютния си сингъл „Не си за мен“.

 

Само ден преди съобщението на украинския влогър, руската редакция на „Дойче веле“ публикува интервю с Кристиан, в което той разяснява защо представлява България, а не Русия.

„Защото съм българин. Имам български паспорт. Аз съм гражданин на ЕС. Последните две години прекарах повече време в България, отколкото в Русия. Финалист съм в българския X Faktor. Там вече излезе и първият ми сингъл. В България съм на върха на славата“, коментира Кристиан.

Подобни статии

Top